EPD spelregels “aangescherpt”

Volgens nu.nl heeft minister Klink de regels voor toegang tot het elektronisch patiëntendossier verder aangescherpt. De regels komen mij niet als heel nieuw voor: alleen toegang als er een behandelrelatie bestaat, patiënt mag een bezwaar hebben, behalve in acute situaties, etc. etc. Het artikeltje op nu.nl legt fijntjes de vertraging van het EPD bij de leveranciers.

Niet alle ICT-leveranciers stonden meteen te springen om hun systemen te gaan aanpassen, maar Klink verwacht dat dit volgend jaar wel goed komt.

Ik ga eens even de originele stukken nalezen, kijken wat daar eigenlijk staat.

Update: Kijk je op de site van de 2e kamer, Parlando, of bij VWS zelf, dan vind ik helemaal niets. Vreemd. Hopelijk is nu.nl niet zo slordig en wordt er geen oud nieuws herkauwd. Wat wel aardig is, is de discussie die op nujij.nl ontstaat n.a.v. dit item. Misschien wel leuker dan de discussies op fora voor insiders.

Update 2: Maandagochtend en alle redacties zijn ook weer wakker. Medisch Contact, Huisarts Vandaag en diverse andere media berichtten over de strenge regels van Klink. Maar waar baseren ze dit nou op? Waar is die brief van Klink aan de kamer? Ik zocht op Parlando op de termen EPD, toestemming, CBP, maar niksnakkesnada… Zitten we nu allemaal berichtjes over te nemen van andere sites zonder de feiten te checken?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s