Rare oproep van Medlook

De firma Medlook roept op haar website op massaal bezwaar aan te tekenen tegen opname in het landelijk EPD. Nu wordt er veel kritiek geuit, maar de auteurs van dit persbericht maken het wel erg bont. De uitspraken lijken vooral bedoeld om onrust te veroorzaken. Wat te denken van:

In de plannen van de Minister krijgen alle zorgverleners toegang tot het EPD van iedere patiënt, waarbij nog volstrekt onduidelijk is hoe de privacy van de patiënt gewaarborgd wordt. Zo kan bijvoorbeeld een tandartsassistente uit Eindhoven straks het dossier van een inwoner uit Leeuwarden bekijken.

(…)

De Minister gaat uit van een EPD waarbij alle computers van de zorgverleners via een landelijk schakelpunt met elkaar verbonden zijn. Op die wijze kunnen alle zorgverleners de dossiers van iedere Nederlander bekijken, behalve de inlogcode liggen zo ook de namen en adresgegevens van de patiënt op straat.

Dat lijkt me nou niet een realistische voorstelling van zaken. Het is ook wat raar dat een partij die belang heeft bij het binden van patiënten aan een eigen product mensen oproept vooral niet met een ander initiatief mee te doen.

Advertenties

Een Reactie op “Rare oproep van Medlook

  1. Doordat jij er aandacht aan besteedt is hun missie geslaagd 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s