“Elektronisch Persoons Dossier”

Een vreemde eend in de bijt? Vincent Icke, die vorig jaar al op diverse fora en onder andere in De Wereld Draait Door zijn mening gaf over het landelijke EPD was ook bij de expert meeting in de Eerste Kamer. Zijn position paper is hier te vinden. Ik laat het aan de lezer over een oordeel te vormen over het stuk, maar het is op zijn zachtst gezegd “anders” dan andere papers…

Update: Vincent Icke reageerde hieronder, de permanente link is nu aangepast (ISSU), wat weer een flinke download scheelt. Waarvoor dank!

Advertenties

3 Reacties op ““Elektronisch Persoons Dossier”

  1. Op senduit blijft een document maximaal een week bewaard. Dus ik heb de paper maar even op Issuu gezet: http://twurl.nl/qhizs2

  2. Een verstandig verhaal. Icke snijdt terecht probleem aan dat niemand alles kan controleren, terwijl het geheel van maatregelen juist gevaarlijk is.

    Je moet niet vervallen in technofobie, maar alle hiephiephoera berichtgeving rondom EKD, ELD, EPD (en ja, we gaan naar een Elektronisch Persoon Dossier) moet je wel met een flinke korrel zout nemen.

    De bedoelingen van beleidsmakers, ict’ers, hulpverleeners kunnen nog zo goed zijn, maar alle intermenselijke relaties zijn op macht gebaseerd. Informatie is daarin het wisselgeld. Kortom: prima verhaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s